Контрольная работа по английскому языку за 2 четверть (7 класс)


Лексико-грамматический тест по английскому языку за 1 полугодие 7 класса по материалу УМК English7, автор В. П. Кузовлев.
1.British children have….at Christmas, in spring and summer.
a)terms  b)holidays  c)break  d) lessons
2.I know something…….cooking.
a)about  b)for  c)at  d)without
3.I ….playing when I was seven.
a)start  b)will start   c)started  d)have started
4.If you train…., you will be the best.
a)hard  b)harder  c)hardest  d)more hard
5.To achieve much you should….
a)practice a lot  b)be back  c)spend the time  d)eat a lot.
6.There are some reports that boys are….at Maths than girls.
a)good  b)more good c)better  d)the best
7.Mum makes Linda….her homework.
a)do  b)to do c)make d) to make
8.I decided to make my……to charity.
a)sympathy  b)experience  c)discovering  d)contribution
9.Mum wants me….dishes.
a)wash  b)to wash  c)help  d)to help
10.What are you interested in?__________________________________
Соедини две части в предложение:
1.Don’t pollute rivers…
2.Never ruin…
3. Resting in the forest…
4.Keep your countryside…
5.Reduce pollution…
-a)don’t disturb wildlife;
-b)clean;
-c)with garbage;
-d)birds’ nests;
-e)by recycling.
Раскройте скобки, поставив глагол в форму страдательного залога настоящего времени:
1.Animals (disturb)______often__________ by tourists.
2.Water (pollute)_____________ by farms.
3.Wildlife (study)__________ by naturals.
Заполните пропуски предлогами:on, about, with,for,without.
1.Friends rely… each other.
2.I like to share my problems… my friend.
3.He often talks… his ambitions.
4. I always ask my mum… advice.
5.I can’t do… my sister.


KEYS:
1.holidays2.about3.started4.harder5.practise a lot
6.better7.do8.contribution9.to wash
Соедини две части в предложение:
1.Don’t pollute rivers with garbage.
2.Never ruin birds’ nests.
3.Resting in the forest don’t disturb wildlife.
4.Keep your countryside clean.
5.Reduse pollution by recycling.
Раскройте скобки, употребив глагол в форме страдательного залога настоящего времени:
1.are often disturbed;
2.is polluted;
3. is studied.
Заполните пропуски предлогами:
1.on;
2.with;
3.about;
4.for;
5.without.

Many, much, little, a little, few, a few
Choose the correct answer.
She puts ... sugar in her tea.
A. many
B. few
C. little
You shoud add ... oil to the potatoes.
A. little
B. many
C. few
We bought ... oranges in the shop.
A. much
B. a little
C. a few
Everyone needs ... luck.
A. a littleB. a fewC. manyToday we have ... lessons.
A. manyB. fewC. much6.John needs ... sleep.
A. manyB. muchC. a few7. How ... did you play for your car?
A. many
B. little
C. much
8. Isn’t there too ... furniture in her room?
A. few
B. much
C. many
9. Please, give me ... more minutes.
A. a few
B. a little
C. many
10. Jacob feels lonely as he has very ... friends.
A. much
B. little
C. few
Correct the errors if necessary.
Linda always listens to a little music before doing her lessons.
He has made little friends lately.
Sara has little opportunity to travel.
They had many fun at the party.
Only a little friends come to visit him in the hospital.
A few children under five can tell time correctly.
Could you bring me many more juice?
Leo has saved a few money this year.
She knows very few about animal life.
Ken likes to watch TV. He watches much TV programs.
Translate the sentences.
В тексте было много новых слов.
Она дала им поесть немного хлеба.
Немного учеников говорят на английском языке так же хорошо как она.
На этой улице много старых домов.
Он не может купить эту машину сейчас: у него очень мало денег.
Анна не ест много хлеба с мясом.
Попроси Аню перевести текст. Она немного знает французский язык.
Вчера мы купили много книг.
Ты делаешь много ошибок в диктантах.
Мы должны спешить. У нас очень мало времени.
Ответы
1. C 2. A 3. C 4. A 5. A 6. B 7. C 8. B 9. A 10. C
1. + 2. few 3. + 4. much 5. a few 6. + 7. a little 8. a little 9. little 10. many
1. There were many new words in the text.
2. She gave them a little bread to eat.
3. A few pupils speak English as well as she does.
4. There are many old houses in this street.
5. He can’t buy this car now: he had very little money.
6. Anna doesn’t eat much bread with meat.
7. Ask Ann to help you to translate the text. She knows French a little.
8. We bought many books yesterday.
9. You make many mistakes in the dictations.
10. We must hurry. We’ve got very little time.
1 Students ___ cheat in the test.
A have to B mustn’t C must
2 You ___ wear a uniform to school.
A needn’t B needn’t to C must to
3 You ___ wash your face every morning.
A must B mustn’t C need
4 I ___ go home now. My dog needs walking and feeding.
A have B mustn’t C have to
5 I ___ tell anyone what happened.
A mustn’t to B have to C mustn’t
6 You ___ worry about the children. They’ll be ok.
A needn’t B have to C must to
7 You ___ always pay the bills on time.
A must to B must C needn’t to
8 I ___take part in this conference. It’s obligatory.
A needn’t B mustn’t to C have to
9 You ___ burn fires in the forest.
A have to B mustn’t C must
10 You ___ make your bed. I’ll do it for you.
A needn’t B have to C needn’t to
11 You ___ keep silence in the library.
A needn’t B must C have
12 My brother has fallen ill. I ___ take him to the hospital.
A must to B needn’t C have to
13 You ___ tell lies. It’s not nice of you.
A mustn’t to B mustn’t C have to
14 You ___ wash the floors. I did yesterday.
A needn’t B mustn’t to C needn’t to
15 I ___ visit my sister tonight. I haven’t seen her for ages.
A must to B must C have
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
1
B
2
A
3
A
4
C
5
C
6
A
7
B
8
C
9
B
10
A
11
B
12
C
13
B
14
A
15
B








Приложенные файлы


Добавить комментарий